Testa­mente

Vi er din hjælp til udarbejdelse af testamente

Ved dødsfald i familien er der normalt meget, der skal håndteres. Det gælder ikke blot det følelsesmæssige – men også de juridiske spørgsmål og løse ender.

Hvem skal arve hvad? Hvad sker der med afdødes pension? Kan ægtefællen blive siddende i huset? Skal ægtefællen sidde i uskiftet bo? Hvilken betydning har det, om I er gift eller samlevende? Hvem tilfalder såvel de økonomiske midler som de fysiske aktiver? Der er simpelthen ikke noget, der kan splitte en familie som en arvestrid, hvilket der også er lavet flere Tv-programmer, der illustrerer. Fælles for alle problemstillinger er, at det er en klar fordel, hvis den afdøde på forhånd i et testamente har taget stilling til de store spørgsmål.

Kontakt Advokathuset Eegholm for kompetent og specialiseret rådgivning om udarbejdelsen af dit testamente.

Et testamente giver ro i sjælen

Når du udarbejder et testamente, bestemmer du dig for, hvad der skal ske med dine ejendele og økonomiske midler, når du engang går bort. Hvis ikke du har oprettet testamente, bestemmer arvelovgivningen, hvem der arver dig. Et testamente er således din garanti for, at du har kontrollen og kan angive eventuelle særlige ønsker.

Det kan være svært at få et overblik over, hvem der har ret til hvad, og hvad der er vigtigt at tage stilling til. I arveloven findes der mange forskellige regler, du skal forholde dig til, og nogle af dem er endda ufravigelige. Det betyder, at uanset hvad du skriver i dit testamente, skal nogle bestemte regler følges.

Hos Advokathuset Eegholm er vi specialiserede familieadvokater, så vi kender både til mulighederne og de typiske faldgruber. Du er velkommen til at kontakte os for en uforpligtende snak omkring jeres situation, så vi sammen kan finde frem til den bedste løsning for dig og din familie. Vi yder testamentsrådgivning, så du med ro i sjælen ved, at dine ejendele gives videre til dem, du ønsker. Vores rådgivning er baseret på mange års erfaring og vores fokus er på at sikre dig og din familie bedst muligt. Vi yder også rådgivning om gaver og arveforskud.

Et typisk eksempel på, hvor behovet for testamente opstår, er, når to ugifte samlevende køber hus sammen. Ugifte samlevende har ingen arveret efter hinanden, og i de tilfælde anbefaler vi kraftigt, at huskøbet og udarbejdelsen af et testamente går hånd-i-hånd.

Prisen for at få udarbejdet et testamente hos os er fra 4.000 kr. og notering af testamente koster 300 kr.