Nybyg

De særlige problemstillinger ved nybyg

Når familien skal fra den lille lejlighed i Aarhus C eller Herning og i noget større, er en af de meget populære og spændende løsninger at opføre et nybyg – ofte i samarbejde med et typehusfirma. I Herning Kommune er der rig mulighed herfor, da du både i Lind, Snejbjerg, Tjørring, Gjellerup og Herning By, mv., finder udstykkede grunde til nybyg.

Selv for dem, der skal igennem nybygsprocessen for anden eller tredje gang, vil de fleste kunne nikke genkendende til, at processen sjældent to gange er ens, og at den smidige og gode byggeproces i høj grad afhænger af, om aftalegrundlaget var ordentligt på plads fra start. Vigtige forhold som betaling af dagbøder, konsekvenser ved entreprenørens ensidige udsættelse af nøgleudlevering, ansvaret for fejl og mangler, afleveringsforretning, 1-årsgennemgang og en lang række andre forhold skal der gerne allerede på forhånd være taget stilling til, så både du som bygherre og entreprenøren kender spillereglerne, hvis problemerne opstår.

Derfor er det som oftest en god idé at hyre en advokat, der har styr på alle detaljerne og de juridiske aspekter af processen. Få en god snak med en af advokaterne fra Advokathuset Eegholm, inden du sætter gang i processen, så du ikke overser noget vigtigt.

Indbygget tryghed

Vi sørger for, at du, som klient, føler dig tryg gennem hele processen. Du bliver inddraget i alle overvejelser således, at advokaten ikke træffer nogen vigtige beslutninger uden at have spurgt dig først.

Hos Advokathuset Eegholm har vi stor erfaring med nybyg og kan derfor tilbyde det højeste niveau af juridisk rådgivning på området. På den måde kan du få lov at have ro i maven og nyde den gode byggeproces.

Hvad koster det at få juridisk vejledning?

Vi kan ikke som ved almindelige boligkøb tilbyde en fast forhåndspris. Aftaler om opførelse af nybyg varierer betydeligt i omfang og kompleksitet, og prisen vil eksempelvis også afhænge, om du bygger med et typehusfirma, og om grundkøb er inkluderet i handlen. Tag derfor gerne kontakt til vores erfarne advokat for at høre nærmere herom.

Det kan vi hjælpe med i forbindelse med nybyg

Der vil sjældent være involveret mægler i forbindelse med indgåelse af aftaler om opførelse af nybyg, og der er i udgangspunktet ikke på samme vis som ved parcelhushandler et nationalt standardiseret grundlag fra Dansk Ejendomsmæglerforening at trække på. Det enkelte typehusfirma, totalentreprenøren, mv., har derfor som regel sin helt egen måde at gribe det juridiske og udformningen af aftalegrundlaget an på.

Vi vil som din rådgiver forestå:

  • Gennemgang af det fulde aftalegrundlag, herunder købsaftale med eventuelle bilag
  • Forestå dialogen med entreprenøren om det juridiske grundlag, herunder om de forbehold, betingelser og bestemmelser, vi I fællesskab bliver enige om, skal tilføjes aftalegrundlaget
  • Endelig godkendelse af handlen
  • Gennemgang og godkendelse af skøde samt refusionsopgørelse, hvis aftalen inkluderer grundkøb


Vi er specialister i det juridiske i forbindelse med opførelse af nybyg og har mange års erfaring med rådgivning herom. Derfor ved vi præcis hvad, der er vigtigt at holde øje med og undersøge i disse handler.