Boligkøb

Det kan ikke siges tydeligt nok: Skal du købe hus eller ejerlejlighed, er der rigtig mange gode grunde til at lade en advokat sikre dig mod ubehagelige overraskelser.

Lad os starte med at slå et par ting fast om boligmarkedet:

  • Ejendomsmægleren er sælgers mand (eller kvinde).
  • Mægleren kan/bør ikke give dybdegående juridisk rådgivning.
  • Mange af de virksomheder, der tilbyder billig skødeskrivning, er rene ekspeditionskontorer uden juridisk rådgivning.
  • Advokathuset Eegholm er uafhængig af alle andre interesser, dvs. bank, realkredit, forsikring mv.
  • Advokathuset Eegholm har en lovpligtig ansvarsforsikring.

Det koster 4.800 kr. + moms (6.000 kr. inkl. moms) at få os til at udfærdige skødet og løbe igennem købsaftalen og tilstandsrapporten. Og vi ved, hvad der er vigtigt at holde øje med. Er der fx tinglyste servitutter, der bør indgå i overvejelserne om købet. Er der restriktioner på ejendommen. Er der ting i tilstandsrapporten, der bør afdækkes ekstra grundigt. Osv.

I flertallet af boligsager finder vi ikke noget, der giver anledning til panderynker. Men  så har du i det mindste købt TRYGHED ved at have os med på banen. Og holdt op imod det store beløb, du bruger på boligen – er det så ikke værd at bruge 6.000 kr. ekstra på?

Inden du skriver under på en købsaftale

Hvis du allerede har taget hul på købsprocessen, inden du kontakter Advokathuset Eegholm, anbefaler vi kraftigt, at du beder ejendomsmægleren om at indskrive et advokatforbehold i købsaftalen. Det betyder, at din advokat skal godkende handlen på dine vegne, selvom du har skrevet under. Kan advokaten af den ene eller anden grund ikke godkende aftalen, har du mulighed for at træde ud af den, dvs. annullere handlen.

Et advokatforbehold skal derfor skrives ind i selve købsaftalen og skal formuleres således:

"Købers underskrift på denne købsaftale er betinget af købers advokats godkendelse i dens helhed. Godkendelsen skal meddeles til sælgers ejendomsmægler senest den [dato, måned og år], kl. 16.00."